W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies.
Ukryj komunikat


Bazylia

Opublikowano: 2015-05-26
Przyprawa Bazylia Appetita.
Przyprawa Appetita Bazylia.

Bazylia jest bardzo popularnym i cenionym zielem o charakterystycznym, nieco pikantnym smaku oraz intensywnym zapachu, przypominającym aromat goździków.

Uprawia się ją głównie w Azji, Afryce i Ameryce Południowej. Łacińska nazwa przyprawy wywodzi się od greckiego słowa basilikos, które oznacza król. Bazylia jest królową ziół kuchni śródziemnomorskiej. Idealnie komponuje się z sosami do makaronów i pizzy, a także ze wszystkimi potrawami na bazie pomidorów. To doskonała przyprawa do zup, potraw z ryb i drobiu, kotletów wieprzowych, sałatek, twarogów oraz jaj. Świetnie smakuje także jako dodatek do śródziemnomorskich sałatek z serami feta bądź mozzarellą. Bazylię dodaje się do potraw tuż przed końcem gotowania.

Cana opakowania przyprawy Appetita 10 g = 1,30 zł

 

ip

fot. Appetita



Facebook
 

COUNT:31