W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies.
Ukryj komunikat


Bezglutenowe biscotti z pistacjami

Opublikowano: 2013-02-05
Przepis na bezglutenowe biscotti z pistacjami.
Przepis na bezglutenowe biscotti z pistacjami.

Składniki:

  • 2 i 1/4 szklanki mąki migdałowej
  • 1/4 szklanki niesłodzonego kakao
  • 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 1/4 łyżeczki soli morskiej
  • 4 łyżki oliwy, np. Bertolli Delicata
  • 1/2 szklanka syropu klonowego
  • 1/2 szklanki niesolonych pistacji
  • 1/2 szklanki płatków czekoladowych


Piekarnik rozgrzej do 180 stopni Celsjusza. Dokładnie wymieszaj suche składniki - mąkę migdałową, kakao, sodę i sól. Dodaj oliwy, syropu klonowego i mieszaj, aż powstanie jednolita masa. Następnie dodaj pistacje i płatki czekoladowe, połącz z ciastem by wszędzie była jednakowa ilość orzechów i płatków. Z gotowej masy uformuj na papierze do pieczenia prostokąt. Wypiekaj całość 15 minut, wyjmij ciasto i pozwól mu wystygnąć, a następnie piecz ponownie przez ok. godzinę. Po wyjęciu i ostudzeniu, pokrój całość w 3 centymetrowe plastry i ponownie podpiecz przez 15 minut. Idealne biscotti powinny być bardzo chrupiące i lekko twardawe.

Fot. Bertolli
IP



Facebook
 

COUNT:29