Opakowanie zawiera niezbędne składniki do przygotowania masy, czekoladowego spodu oraz kakao do posypania. Dzięki bogatej recepturze zawierającej mascarpone smak ciasta jest bogaty i pysznie kremowy. Jednak, aby nadać mu jeszcze bardziej szlachetny charakter producent proponuje, aby dodać do niego świeży serek mascarpone.
Niewątpliwym atutem produktu jest również fakt, że jego przygotowanie jest proste i szybkie, bo nie wymaga pieczenia, a konsument może dowolnie dobierać i zamieniać świeże dodatki, np. mascarpone zastąpić śmietaną lub jogurtem, a zamiast herbatników użyć zbożowych ciasteczek.
Ciasto Mascarpone doskonale smakuje zarówno ze świeżymi owocami sezonowymi (truskawki, maliny, borówki), jak i całorocznymi (jabłka, gruszki). Można wyczarować z niego pyszne tiramisu, ciasto kokosowe lub czekoladowe.
Liczne pomysły na przygotowanie Ciasta Mascarpone znajdują się na opakowaniu.
ip
fot. Dr. Oetker