Ciasto Mascarpone

Opublikowano: 2016-04-22
Ciasto Mascarpone Dr. Oetker bez pieczenia to delikatna masa o pełnym, bogatym smaku, ułożona na czekoladowym spodzie i oprószona aromatycznym kakao.

Opakowanie zawiera niezbędne składniki do przygotowania masy, czekoladowego spodu oraz kakao do posypania. Dzięki bogatej recepturze zawierającej mascarpone smak ciasta jest bogaty i pysznie kremowy. Jednak, aby nadać mu jeszcze bardziej szlachetny charakter producent proponuje, aby dodać do niego świeży serek mascarpone.
Niewątpliwym atutem produktu jest również fakt, że jego przygotowanie jest proste i szybkie, bo nie wymaga pieczenia, a  konsument może dowolnie dobierać i zamieniać świeże dodatki, np. mascarpone zastąpić śmietaną lub jogurtem, a zamiast herbatników użyć zbożowych ciasteczek.
Ciasto Mascarpone doskonale smakuje zarówno ze świeżymi owocami sezonowymi (truskawki, maliny, borówki), jak i całorocznymi (jabłka, gruszki). Można wyczarować z niego pyszne tiramisu, ciasto kokosowe lub czekoladowe.
Liczne pomysły na przygotowanie Ciasta Mascarpone znajdują się na opakowaniu.

ip

fot. Dr. Oetker



Facebook
Reklama
 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat

COUNT:15