W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies.
Ukryj komunikat


Czas na piknik!

Opublikowano: 2017-06-29
Czas na piknik! „Dieta pudełkowa” w wersji wakacyjnej.
W trakcie lata nabieramy ochoty na lekkie, kolorowe i egzotyczne lunche, obiady czy kolacje. Oczywiście najchętniej jedlibyśmy je na świeżym powietrzu, w towarzystwie całej rodziny.

Jednak wielokrotnie rezygnujemy z tej przyjemności z uwagi na utrudniony transport posiłków… A przecież wcale nie musimy! Przedstawiamy praktyczne pomysły na szybkie i pyszne posiłki, które w łatwy sposób zapakujesz do pudełka i zabierzesz do pracy lub na piknik!

Lunch w wersji Rolls&Summer
Chyba nie ma lepszego pomysłu na lekki i smaczny lunch niż ulubione przysmaki zawijane w tortille, papier ryżowy czy naleśniki! Obecnie w większości sklepów możemy dostać gotowe produkty, z których łatwo wykonamy ulubionego „zawijańca”. Osobom, które dbają o linę i stawiają na posiłki w stylu fit polecamy spring rollsy z grillowaną piersią z indyka. Do ich przygotowania oprócz piersi i papieru ryżowego wystarczą nam sałata, słupki z marchewki i czerwona cebula. Pokrojoną w drobne paski pierś, marchewkę i cebulę owijamy liśćmi sałaty, a następnie papierem ryżowym i gotowe! Dla tych, którzy posiadają nieco więcej czasu i są wielbicielami lunchy na słodko polecamy wakacyjne naleśniki z owocami i serkiem mascarpone! 

Jak najlepiej przetransportować gotowe rollsy lub naleśniki? Najlepiej w kwadratowych pudełkach zamykanych próżniowo, tak aby nasz posiłek zachował świeżość nawet w upalny dzień. Polecamy np. te marki Leifheit z opatentowaną funkcją otwierania i zamykania jedną ręką. Pojemniki tego typu posiadają hermetyczne zamknięcia, dzięki czemu nie wnika do nich woda, a jedzenie zachowuje dłużej swoją świeżość.

Zdrowa przekąska dla całej rodziny na łonie natury
Lato sprzyja krótkim rodzinnym wycieczkom. Uwielbiasz spędzać z rodziną sielskie poobiednie popołudnia w parku, lesie lub nad wodą? Chciałabyś, aby Twoje dzieci zjadły pyszny, a przy tym zdrowy deser, ale nie masz pomysłu jak go przygotować w wersji przenośnej? Podpowiadamy: owocowe szaszłyki! Wykonasz je bez problemu z ulubionych owoców i z łatwością przetransportujesz w podłużnych plastikowych pojemnikach np. takich jak te z linii „Fresh & Easy“ marki Leifheit.

Romantyczna kolacja we dwoje w blasku księżyca
Myślisz sobie: lunch z pudełka super, przekąska dla całej rodziny w piknikowych opakowaniach też brzmi dobrze, ale romantyczna kolacja we dwoje? Chyba odpada… Nic bardziej mylnego! Pomyśl sobie jak bardzo zaskoczysz swojego partnera wyciągając go w ciepły letni wieczór na krótką wyprawę rowerową? Po intensywnej przejażdżce nie ma nic lepszego jak lekka romantyczna kolacja w parku czy na starym mieście. Jak ją przygotować? Idealnym rozwiązaniem będzie faszerowane awokado z sałatką z krewetek.

Awokado z sałatką z krewetek
Składniki:

  • 1 duże i dojrzałe awokado,
  • 2 łyżki soku z cytryny,
  • łyżeczka masła klarowanego,
  • 200 g krewetek,
  • 1 łyżka koperku,
  • 1 łodyga selera naciowego,
  • 50 g ananasa z puszki,
  • 10 pomidorków koktajlowych,
  • 1 ząbek czosnku,
  • sól i pieprz do smaku.


Awokado kroimy na pół, wyjmujemy pestkę i wydrążamy miąższ tak, żeby nie uszkodzić łupiny. Miąższ kroimy na drobną kostkę i skraplamy sokiem z cytryny, aby nie sczerniał. Krewetki obsmażamy na maśle z dodatkiem soli. Pomidorki koktajlowe kroimy na ćwiartki, a seler naciowy i ananasa w drobną kostkę. Pokrojony miąższ z awokado, pomidorki, selera, ananasa i krewetki mieszamy razem, na końcu dodajemy odrobinę pieprzu, soli oraz pokrojony koperek. Gotowy farsz przekładamy do wcześniej przygotowanych łódeczek z awokado.

Pamiętaj, aby oprócz menu zadbać o odpowiednią oprawę kolacji! Koniecznie zabierz ze sobą elegancki koc, koszyk piknikowy i oczywiście odpowiednio opakuj przygotowaną potrawę. Polecamy skorzystać z okrągłych pojemników Fresh and Easy marki Leifheit. Na dno pojemnika wyłóż liście szpinaku, na nich ułóż np. pozostałe krewetki. Włóż każdą połówkę awokado do osobnego opakowania. Dzięki unikalnemu i eleganckiemu designowi pojemników Fresh and Easy talerze nie będą Ci potrzebne.  

Fot. LEIFHEIT
Informacja prasowa



Facebook
Reklama
 

COUNT:31