Dieta dla kobiet 30+

Opublikowano: 2015-06-04
Dieta po 30stce.
Kobiece ciało w tym wieku jest w doskonałej formie, ale czekają je duże wyzwania.

Żyjemy w pośpiechu, jesteśmy aktywne fizycznie, mamy małe dzieci lub planujemy je mieć. Dlatego też potrzebne jest mnóstwo energii, żeby sprostać tym zadaniom. Warto wybierać tylko to, co pozytywnie wpływa na nasze zdrowie i samopoczucie, przy tym nie zaśmiecając niepotrzebnie organizmu. Zdrowe jedzenie nie oznacza nudy ani złego smaku. Możemy jeść wszystko, ale w granicach rozsądku.

Co jest najlepsze dla organizmu

  • Chlorella – to algi słodkowodne. Taka kuracja doda nam energii, ponieważ usuwa wszystkie toksyny, w tym metale ciężkie.
  • Młody jęczmień – sok pomaga przy nadmiernym zakwaszeniu organizmu, które spowodowane jest stresem i niezdrowym jedzeniem. Taki sok warto pić 30 minut przed posiłkiem. Długość kuracji jest zależna od tempa poprawy samopoczucia.
  • Tatar – to tradycyjne danie z polędwicy wołowej dostarcza naszemu organizmowi  pełnowartościowego białka. Ponadto, dobrze przyrządzony będzie ciekawym urozmaiceniem jadłospisu. Alternatywą jest wersja wege, bogata w likopen, tylko z pomidorów i szalotki.
  • Awokado – ten owoc bogaty jest w witaminę E i potas, zaś one wpływają na kondycję układu krążenia. Najlepiej smakuje jako dodatek do sałatek, koktajli lub jako pasta guacamole.
  • Cieciorka – zawiera żelazo i kwas foliowy. Można z niej przygotować pyszne burgery, zupy, pasty albo zjeść w aromatycznym sosie pomidorowo-paprykowym.


Klaudia Kwiatkowska
(klaudia.kwiatkowska@dlalejdis.pl)

Fot. pixabay.com



Facebook
Reklama
 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat

COUNT:15