Dodatki do mięs i serów

Opublikowano: 2016-06-13
Jarzębina, żurawina, borówka Stovit do mięs i serów.
Masz czasem ochotę podelektować się chwilą? Tak po prostu, bez okazji i bez pośpiechu, z rodziną, przyjaciółmi lub z drugą połówką.

Jest na to prosty i przyjemny sposób – zafunduj sobie i bliskim wieczór z wyszukanymi potrawami i przekonaj się, że nie musi to być wcale drogie ani trudne.
Co jest wyznacznikiem luksusu? Jakość, różnorodność, elegancja podania – po prostu wszystko, czym opisać można deskę smacznych serów! Podane wraz z dodatkami: Borówką, Żurawiną lub Jarzębiną Stovit, staną się przysmakiem, któremu trudno się oprzeć. Propozycja w sam raz na wieczór filmowy lub leniwe rozmowy o życiu. Deska serów pojawia się zazwyczaj w towarzystwie chłodnych napojów – lekkiego wina lub wody mineralnej z dodatkiem mięty i limonki. To kusząca propozycja zwłaszcza na nadchodzące dni letnich upałów, kiedy nie mamy ochoty na ciepłe potrawy. Jeśli nie chcesz poprzestać na serach, oryginalne dodatki Stovit doskonale pasują także do mięs i wędlin. Wystarczy świeża, chrupiąca bagietka oraz kilka rodzajów ulubionych szynek, wędzonek i kiełbas, aby wraz z Żurawiną lub Borówką Stovit szybko wyczarować nieco bardziej sycącą przekąskę. Jeśli pierwszy raz sięgasz po Dodatki do mięs i serów od Stovitu, skorzystaj z krótkiego przewodnika po smakach:
Żurawina – komponuje się wybornie z mięsem czerwonym i większością serów, zwłaszcza Gouda, Chedddar i Edam. Wysoka zawartość żelaza czyni z niej produkt godny polecenia zwłaszcza w diecie wegetariańskiej.
Jarzębina – dodatek oryginalny i uniwersalny zarazem, doskonale podkreśli smak serów kozich i krowich oraz większości popularnych wędlin.
Czerwona borówka – słodki i lekki smak pasuje zwłaszcza do serów owczych, ale będzie też pasować do wędlin drobiowych i mięsa indyczego. Zawiera między innymi magnez oraz dużą dawkę.

ip

fot. Stovit



Facebook
Reklama
 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat

COUNT:15