W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies.
Ukryj komunikat


Fajna babka z Anatolem

Opublikowano: 2011-04-20
Jak upiec wielkanocną babkę cytrynową z polewą kawową
Przepis na wielkanocną babką cytrynową z polewą kawową z kawy Anatol Delecty.

Czas przygotowania: 10 minut
Czas pieczenia: 50 minut
Czas chłodzenia: 25 minut
Ilość porcji: 12
Stopień trudności :średni

Składniki:

* 1 opakowanie babki cytrynowej Delecta (350 g)
* 100 g margaryny do pieczenia
* 3 jaja
* 5 łyżek mleka


Polewa:

* 150 g cukru pudru (ok. 1 szklanka)
* 1 łyżka soku z cytryny
* 1 saszetka kawy mocnej Anatol Delecta
* 5 łyżek (30 ml) przegotowanej gorącej wody


Przygotowanie:

1. Przygotuj babkę zgodnie z przepisem na opakowaniu. Po upieczeniu ostudź.
2. Saszetkę kawy zalej 5 łyżkami przegotowanej wody i zostaw do zaparzenia na 5 minut.
3. Do miseczki wsyp cukier puder, łyżkę soku z cytryny i 4 łyżki naparu z kawy. Wszystko wymieszaj do uzyskania jednolitej konsystencji.
4. Wierzch babeczki udekoruj przygotowaną polewą.



Facebook
 

COUNT:32