W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies.
Ukryj komunikat


GreenPan - Więcej zdrowia, więcej smaku!

Opublikowano: 2011-01-18
patelnie firmy GreenPan
Firma GreenPan obecna jest w ponad 70 krajach świata. Od 15 grudnia 2010 roku produkty tej belgijskiej marki dostępne są również w Polsce.

GreenPan to firma, która jest producentem rewolucyjnych patelni, bezpiecznych dla zdrowia, wygodnych w użyciu i przyjaznych dla środowiska. Opatentowana powłoka ceramiczna Thermolon™, którą pokryte są wszystkie patelnie GreenPan nie zawiera PTFE oraz PFOA oraz jest odporna na temperaturę nawet do 450°C. Ta zaawansowana technologia zapobiega przywieraniu smażonych potraw oraz jest bardziej odporna na przegrzanie i zarysowania. Patelnie GreenPan równomiernie uwalniają ciepło, co dodaje potrawom smaku i aromatu. Są trwałe i łatwe w czyszczeniu.

Powłoka Thermolon™ jest zatwierdzona przez FDA (US Food and Drug Administration) oraz została przetestowana zgodnie z międzynarodowymi standardami (CMA, EN, JIS).

W Polsce dostępne są 3 linie produktów:
Linia Stockholm HA Alu Ind – eleganckie patelnie z kutego aluminium z naturalną, ceramiczną, nie-przywierającą powłoką Thermolon Rocks, bez PTFE i PFOA. Rączka patelni wykonana jest ze stali szlachetnej. Patelnie te można stosować do kuchni gazowych, ceramicznych, halogenowych i indukcyjnych oraz w piekarniku. Są wyjątkowo trwałe, odporne na zarysowania i przegrzanie, łatwe do czyszczenia.

Linia Kyoto Black Alu Ind - linia ta jest światowym bestsellerem. Nie tylko ze względu na cenę, ale również na bardzo rozbudowaną ofertę produktów. Patelnie wykonane są z kutego aluminium pokrytego naturalną, ceramiczną powłoką Thermolon Rocks. To zapewnia im trwałość i odporność na zarysowania przy jednoczesnym zachowaniu doskonałych właściwości nieprzywierającej powłoki. Lekka rączka patelni wykonana jest z bakelitu, wygodna i ergonomiczna w użyciu. Patelnie te można stosować do kuchni gazowych, ceramicznych, halogenowych i indukcyjnych.

Linia Nairobi black aluminiumPatelnie posiadają wydłużoną, ergonomiczną, nienagrzewającą się bakelitową rączkę. Optymalnie uwalniają ciepło dzięki aluminiowemu rdzeniowi. Użyta w nich nie-przywierająca powłoka Thermolon Endurance 2 zapewnia wyjątkową trwałość na zarysowania i przegrzanie. Patelnie te można stosować do kuchni gazowych, ceramicznych, halogenowych.

Stalowe uchwyty patelni uzyskane są ze stali z upcyklingu, podobnie jak główne aluminiowe części z których jest wykonana. Opakowanie tnie się w taki sposób, aby zostało jak najmniej odpadów, a do jego wykonania użyty jest papier z odzysku. Nadruk na opakowaniu stworzony jest z minimalnej ilości tuszu.



Facebook
 

COUNT:31