W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies.
Ukryj komunikat


Grissini z szynką parmeńską

Opublikowano: 2013-07-24
Przepis na grissini z szynką parmeńską.
czas przygotowania: 45 minut
ilość porcji: 3-5


Składniki:

  • 1 sztuka Przyprawy w Mini kostkach Pietruszka Knorr
  • 12 plastrów szynki parmeńskiej
  • 2 łyżki oliwy z oliwek, oregano, sól morska


Składniki na ciasto:

  • 1 kg mąki
  • ½ l wody
  • 8 g drożdży
  • 25 g cukru
  • 20 g soli
  • 50 ml oleju


Przygotowanie:

  1. Wymieszaj składniki do ciasta i dobrze wyrób. Odstaw do lodówki skropione wodą na 10 minut. Następnie przełóż w ciepłe miejsce na 20 minut do wyrośnięcia.
  2. Gotowe ciasto rozwałkuj cienko i pokrój nożem w długie cienkie paski. Rozgrzej piekarnik do temperatury 200 stopni.
  3. Paski z ciasta zroluj tak, aby powstały z nich paluszki. Przygotuj blaszkę - wyłóż ją pergaminem. Ułóż paluszki. Skrop oliwą z oliwek, posyp oregano, solą morską i Przyprawą w Mini kostkach Knorr. Piecz w temperaturze 200 stopni na złoty kolor, ok. 10 minut.
  4. Upieczone paluszki owiń szynką parmeńską i ułóż w wysokim naczyniu.


źródło: www.przepisy.pl
IP



Facebook
 

COUNT:29