Indyjskie złoto na talerzu

Opublikowano: 2018-03-28
Nowa przyprawa jednorodna Knorr Kurkuma z Indii.
Kurkuma znana jest od tysiącleci. Jej właściwości doceniano już w starożytności.

W czasach starożytnych kurkuma cenna była nie tylko ze względu na zastosowanie kulinarne, ale wykorzystywano ją także do barwienia tkanin, w tym – szat mnichów.
Miejsce pochodzenia ma znaczenie – kurkuma z Indii będzie cechować się wysoką jakością, doskonałym smakiem oraz intensywnym kolorem. To właśnie Indie są największym producentem kurkumy. Kurkuma z Indii to gwarancja harmonijnego smaku, doskonałej złocistej barwy i aromatycznego zapachu. Upodobała sobie bowiem tamtejszy tropikalny klimat. Pozyskuje się ją z ostryżu długiego, rośliny dziko rosnącej w Indiach. Doceniając charakterystyczny kolor kurkumy, jej wkład w narodową kuchnię, a także tradycję, według której przypisywano jej nadzwyczajne właściwości przynoszące szczęście, w tym kraju nazywa się ją „złotem”.

Kurkuma nada potrawom smak kuchni Dalekiego Wschodu – znakomita do mięs, zup, a także ryb. Oto prawdziwy Orient na talerzu!

Knorr wprowadził nowe produkt : przyprawy jednorodne z gwarancją kraju pochodzenia. Jedną z nich jest KURKUMA z INDII.

ip
fot. Knorr



Facebook
Reklama
 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat

COUNT:15