Jajko w roli głównej

Opublikowano: 2019-04-09
Jajka faszerowane na ostro - przepis.
Świąt wielkanocnych nie możemy sobie wyobrazić bez jajek, zarówno w naszych święconkach, jak i później na stole.

Najczęściej jednak podajemy je w tradycyjny sposób – ugotowane na twardo, z majonezem lub w żurku.

Jajka faszerowane na ostro
Wszyscy, którzy preferują ostre smaki, będą zachwyceni jajkami z dodatkiem harissy – pasty z ostrych papryczek.

Składniki:

  • Jajka
  • Harissa marki Sandra
  • Serek kozi
  • Sól, pieprz

Przygotowanie:
Jajka gotujemy na twardo. Obieramy, przekrawamy na pół i wyciągamy z nich żółtka. Serek kozi mieszamy razem z żółtkami jajek, doprawiamy do smaku harissą, solą i pieprzem. Powstałą masę przekładamy do rękawa cukierniczego i wypełniamy nią białka.

Fot. LEVANT Foods
Informacja prasowa



Facebook
Reklama
 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat

COUNT:30