W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies.
Ukryj komunikat


Jego wysokość Matjas – w zasięgu klasyki i smaku

Opublikowano: 2011-04-11
walory smakowe Matjas Lisner - filety śledziowe w oleju
Znane niemal w każdej kuchni Matjasy są powszechnie cenionym elementem menu, zarówno jako samodzielne danie jak i składnik potraw.

Podczas świąt, domowych uroczystości czy spotkań z bliskimi filety śledziowe a’la Matjas zajmują kluczową pozycję na wielu polskich stołach, pozwalając stworzyć tradycyjną potrawę lub skomponować oryginalną przekąskę. Ceniąc rozmaite możliwości kulinarne a także walory smakowe i wartości zdrowotne śledzia marka Lisner przedstawia powody, dla których warto wprowadzić Majtasy do codziennego menu.

Filety śledziowe a’la Matjas Lisner to ryby poławiane w Północno- Wschodnim Atlantyku (Morze Północne i Morze Norweskie) w okresie od ok. połowy października do końca stycznia. Matjasy Lisnera są sprzedawane w postaci filetów - produkt jest zamknięty w próżni i podany na tacce, co wpływa na jego świeżość a także gotowość do spożycia prosto po otwarciu. Niezwykle delikatna struktura mięsa i łagodny smak podkreślają walory Matjasaryba rozpływa się w ustach ze względu na naturalny proces dojrzewania mięsa i zawartość tłuszczu. Warto podkreślić fakt mylnego kojarzenia przez konsumentów filetów śledziowych a’la Matjas w oleju z filetami śledziowymi w zalewie solonej – należy pamiętać, że Majtasy podane w oleju są delikatnie solone a przez moczenie ich w wodzie lub mleku tracą swoje walory smakowe.


Dlaczego warto jeść Matjasy Lisnera?
• Tylko wyselekcjonowane, najwyższej jakości filety śledzia Atlantyckiego
Ryby łowione w sposób przyjazny dla środowiska
• Zawartość tłuszczu min. 10% (10%-16%) korzystnie wpływa na zdrowie
Filety podawane są w oleju, który podkreśla walory smakowe ryby
Majtasy są doskonałym źródłem białka i kwasów Omega - 3 w codziennym pożywieniu
• Stanowią wyborny dodatek do sałatek lub element dania obiadowego (serwowane do ziemniaczków i surówki lub ze śmietaną)
• Idealna baza do eksperymentów kulinarnych - np. w połączeniu z białym serem, ziołami prowansalskimi i pieprzem. Ciekawie smakują także z dodatkiem cynamonu.


Filety śledziowe a’la Matjas w oleju to propozycja dla miłośników klasycznych rybnych przysmaków. Filety marki Lisner słyną z doskonałej jakości, o której świadczą sprawdzona receptura i znany, wyjątkowy smak. W połączeniu z wybranymi ziołami i przyprawami, np. pieprzem cytrynowym, imbirem lub curry stanowią wyborną pozycję kulinarną na każdą okazję.

W kwietniu Matjas Lisner dostępny także z przyprawą curry.
Opakowanie: 125 g; 250 g; 1000 g
Ceny odpowiednio: ok.3,59 zł; 4,95 zł; 15,39 zł



Facebook
 

COUNT:32