Jesienna zupa krem z dyni

Opublikowano: 2016-11-08
Przepis na zupę krem z dyni.
Przepis na zupę dyniową z mlekiem kokosowym i imbirem.

Składniki:
- dynia np. Hokkaido - 1 kg
- Rosół z kury Knorr - 1 szt.
- mleko kokosowe - 200 ml
- cebula - 1 szt.
- ząbek czosnku - 1 szt.
- kawałek świeżego imbiru, ok. 5 cm
- brązowy cukier - 1 łyżka
- pestki z dyni - 50 g
- olej rzepakowy - 1 łyżka

Sposób przygotowania:
1.    Obierz i pokrój dynię na kawałki. Posiekaj cebulę i czosnek. Obierz i zetrzyj na tarce imbir. Przesmaż cebulę i czosnek na oleju.
2.    Dodaj dynię, imbir i cukier. Smaż przez 5 min razem. Dodaj 1 l wody i kostki bulionowe Knorr, by danie zyskało głęboki smak. Całość gotuj do miękkości, ok. 10 min.
3.    Zmiksuj zupę na gładko. Dodaj mleko kokosowe i jeszcze raz zagotuj.

Podawaj z pestkami dyni.

ip

fot. Knorr



Facebook
Reklama
 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat

COUNT:15