Kabanosy pieczone

Opublikowano: 2017-05-15
Kabanosy są bardzo popularne głównie jako przekąska. Jednak dobry kabanos może stanowić składnik wielu smacznych dań od śniadań do kolacji włącznie.

Odkryciem dla mnie były kabanosy pieczone marki Maestro Henryk Kania. Wyjątkowo grube, wręcz puszyste i tak mięsne, że można je traktować jak kiełbaski. zwłszcza , że zgodnie z tym co stoi na etykiecie to 168 gram mięsa wieprzowego w 100 gramach kabanosów robi swoje. Idealnie sprawdzają się na męskie śniadanie. Zamiast sadzić jaja na boczku można zrobić jajecznicę ze skrojonym kabanosem pieczonym , najlepiej pepperoni i wierzcie mi, że nie trzeba już żadnych przypraw. Doskonale przyprawione kabanosy o wyrazistm smaku nadadzą jajecznicy odpowiedni smak i aromat.

Wieczorem zrobiłam szybką zapiekankę makaronową z cieniutko pokrojonymi plasterkami kabanosa i tu również zapach dobrze przyprawionego pieczonego mięska wspaniale się sprawdził. Nie dałam cebuli, czosnku, tylko posypałam gotowany makaron z kabanosami startym żółtym serem, a cała kuchnia pachniała wędzonką. W końcu dodatek plasterków kabanosowych do szybkich tostów z serem też wzbogaci smakowo ten śniadaniowo-kolacyjny standarcik.

Ada Fit

redakcja@kobieta30.pl



Facebook
Reklama
 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat

COUNT:15