Składniki:
• 8 cienkich kromek chleba wileńskiego lub innego ulubionego
• 30 g Ramy Classic
• 30 g rukoli
• 1 gruszka
• 80 g sera gorgonzola
• 20 g orzechów włoskich
• 1 łyżka syropu z octu balsamicznego
1. Ser gorgonzola pokrój na małe kawałki, obierz gruszkę i pokrój ją w pół plastry, a orzechy delikatnie rozkrusz.
2. Kromki chleba posmaruj Ramą Classic. Na czterech kromkach ułóż rukolę, kawałki sera, pomiędzy które wciśnij orzechy.
3. Takie kompozycje polej z wierzchu syropem z octu balsamicznego. Następnie na wierzchu każdej kanapki połóż plastry gruszki, przykryj resztą kromek chleba i dociśnij.
4. Przekłuj wykałaczką i przetnij pod skosem na dwa trójkąty.
ip
fot. Rama