Kanapka z gorgonzolą i gruszką

Opublikowano: 2018-05-23
Przepis na kanapki z serem typu gorgonzola, plastrami gruszki i orzechami włoskimi.

Składniki:
•    8 cienkich kromek chleba wileńskiego lub innego ulubionego
•    30 g Ramy Classic
•    30 g rukoli
•    1 gruszka
•    80 g sera gorgonzola
•    20 g orzechów włoskich
•    1 łyżka syropu z octu balsamicznego

1.    Ser gorgonzola pokrój na małe kawałki, obierz gruszkę i pokrój ją w pół plastry, a orzechy delikatnie rozkrusz.
2.    Kromki chleba posmaruj Ramą Classic. Na czterech kromkach ułóż rukolę, kawałki sera, pomiędzy które wciśnij orzechy.
3.    Takie kompozycje polej z wierzchu syropem z octu balsamicznego. Następnie na wierzchu każdej kanapki połóż plastry gruszki, przykryj resztą kromek chleba i dociśnij.
4.    Przekłuj wykałaczką i przetnij pod skosem na dwa trójkąty.

ip
fot. Rama



Facebook
Reklama
 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat

COUNT:34