Kanapki z pastą z makreli

Opublikowano: 2017-04-21
Przepis na śniadaniowe kanapki ze smarowną pastą z jaj i wędzonej makreli.

Składniki:
•    chleb z ziarnami słonecznika, kromki - 4 sztuki
•    Rama Classic - 4 łyżki
•    jajka - 2 sztuki
•    wędzona makrela - 1 sztuka
•    cebula dymka ze szczypiorkiem - 1 sztuka
•    ziarna słonecznika - 2 łyżeczki

Sposób przygotowania:
1.    Jaja ugotuj na twardo, ostudź i obierz ze skorupek.
2.    Makrelę oczyść ze skóry i ości, oddzielone mięso włóż do miseczki.
3.    Jaja i cebulę dymkę drobno posiekaj, wymieszaj w miseczce z 2 łyżkami Ramy, dodaj makrelę.
4.    Posmaruj pieczywo Ramą. Na kromki chleba nałóż pastę rybną, a następnie posyp je siekanym szczypiorem i ziarnami słonecznika.

ip

fot. Rama



Facebook
Reklama
 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat

COUNT:15