Karnawałowy likier jajeczny domowy

Opublikowano: 2019-01-25
Przepis na likier jajeczny przygotowany na domowy sposób.

Składniki:

200 g cukru białego Cukier Królewski

1 opakowanie cukru wanilinowego

6 żółtek

250 ml wódki czystej

250 g mleka zagęszczonego

 

Krok I

Do metalowej miski wbić żółtka. Dodać cukry. Miskę ustawić nad garnkiem z gotującą się wodą, zmniejszyć ogień. Przez 5 minut lekko ubijać żółtka z cukrami.

Krok II

Do żółtek z cukrem dodać wódkę oraz zagęszczone mleko. Ubijać trzepaczką  przez kolejne 5 minut.

Krok III

Gotowy, jeszcze ciepły likier przelać do buteleczek. Ostudzić. Przechowywać w lodówce.

ip
fot. Sudzucker

 



Facebook
Reklama
 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat

COUNT:15