W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies.
Ukryj komunikat


Kawowo-orzechowe łakocie

Opublikowano: 2013-10-02
Przepis na ciasteczka z kawą i orzechami.
Przepis na ciasteczka z kawą probiotyczną Chi-Cafe i orzechami.

Potrzebne nam będą:

  • Kawa probiotyczna (np. Chi-Cafe) – 25 ml
  • Zmielone orzechy laskowe – 25 g
  • Zmielone orzechy włoskie – 25 g
  • Zmielone migdały – 25 g
  • Mąka pszenna – 150 g
  • Masło – 100 g
  • Sól i cukier do smaku (cukier można zastąpić niskokalorycznym słodzikiem, jak np. SteviaBase)


Przygotowanie:
Zagnieć pokrojone masło z mąką. Następnie dodaj wszystkie orzechy, kawę oraz szczyptę soli i cukru do smaku. Uzyskaną masę schowaj na minimum pół godziny do lodówki. Nastaw piekarnik na 170 stopni, a blaszkę wyłóż papierem do pieczenia. Ciasto podziel na mniejsze kulki i następnie spłaszcz każdą od góry i od dołu. Tak uformowane ciastka układaj na blaszce. Piecz przez 18-20 minut, aż staną się rumiane.

Fot. Chi-Cafe
IP



Facebook
 

COUNT:32