W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies.
Ukryj komunikat


Latające naleśniki z kurczakiem i grzybami

Opublikowano: 2011-06-02
Jak zrobić latające naleśniki z kurczakiem i grzybami
30 minut dla 4 osób

Składniki:
Ciasto:

* jajka - 3 sztuki
* mleko - 1 szklanka
* szklanka mąki (ok. 200 g) - 1 sztuka
* woda gazowana - 1 szklanka
* olej (niekoniecznie, ale zapobiega przywieraniu ciasta do patelni) - 1łyżka


Pozostałe składniki:

* filety piersi z kurczaka (ok.400 g) -2 sztuki
* Sos grzybowy Knorr - 1 sztuka
* cebula (ok. 80 g) - 1 sztuka
* duże pieczarki (ok. 200 g) - 6 sztuk
* Rama Culinesse


Sposób przygotowania:

1. W misce wymieszaj dokładnie trzepaczką wszystkie składniki ciasta. Patelnię lekko natłuść i poczekaj do momentu, gdy się rozgrzeje.
Smaż naleśniki nalewając na patelnię cienką warstwę ciasta. Każdego naleśnika usmaż z obu stron.
2. Kurczaka, cebulę oraz pieczarki pokrój w kostkę i podsmaż na patelni.
3. Przygotuj Sos Grzybowy Knorr według opisu na opakowaniu i zalej nim usmażonego kurczaka z warzywami. Całość gotuj na małym ogniu przez 15 minut, co jakiś czas mieszając.
4. Przygotowanym sosem posmaruj naleśnika i zwiń go jak krokieta. Naleśniki podawaj najlepiej z surówką colesław.



Facebook
 

COUNT:31