W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies.
Ukryj komunikat


Makaron Casarecce z grzybami i tymiankiem

Opublikowano: 2013-09-26
Przepis na makaron Casarecce z grzybami i tymiankiem.
Przepis na makaron Casarecce z grzybami i tymiankiem.

Składniki:

  • Makaron Lubella Inspiracje Casarecce (1 op.)
  • Czosnek (2 ząbki)
  • Szalotki (3 szt.)
  • Białe wytrawne wino (50 ml)
  • Dowolne ulubione grzyby (100g)
  • Śmietanka 30% (200 ml)
  • Tymianek (3 gałązki)
  • Sól, pieprz
  • Masło (2 łyżki)


Sposób przygotowania:

  1. Grzyby dokładnie czyścimy i kroimy na plasterki, szalotkę w kostkę, a czosnek na plasterki. Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu, pilnując by był al dente.
  2. Na masło wrzucamy szalotki i czosnek, lekko podduszamy i dodajemy grzyby. Smażymy chwilę i dodajemy wino oraz tymianek. Lekko redukujemy sos i dodajemy śmietankę.
  3. Gotujemy sos aż zgęstnieje, dodajemy ugotowany makaron.


Rada:
Zamiast szalotki można użyć łagodnej cebuli.

Fot. Lubella
IP



Facebook
 

COUNT:29