Migdałowy pudding z chia, bananem i płatkami

Opublikowano: 2018-11-08
Przepis na pudding z mleka migdałowego, z nasionami chia, bananami i płatkami Choco Kulki Lubella.

Składniki na 4 porcje:

  • mleko migdałowe – 500 ml
  • chia – 7 czubatych łyżek
  • banan – 3 sztuki
  • cukier waniliowy –  2 łyżeczki
  • miód – do smaku
  • płatki Choco Kulki Lubella – do podania
  • płatki migdałowe –  do posypania

Mleko migdałowe lekko podgrzać, następnie wymieszać z chia, cukrem waniliowym oraz miodem do smaku i odstawić na 30 minut. W międzyczasie 1-2x przemieszać, aby nie powstały grudki. Chia rozlać do szklanek i wstawić na noc do lodówki. Po przebudzeniu chia wyjąć, a tuż przed samym podaniem rozgnieść banany z odrobiną soku z cytryny i przełożyć na wierzch. Podawać z płatkami migdałowymi, plasterkami banana oraz Choco Kulkami.

ip
fot. Lubella



Facebook
Reklama
 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat

COUNT:15