W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies.
Ukryj komunikat


Najlepsze pomidory we włoskich sosach Łowicz

Opublikowano: 2012-11-07
Sosy pomidorowe Łowicz.
Agros-Nova wprowadziła nową linię gotowych sosów - włoskie sosy Łowicza, wyróżniające się bogactwem najlepszych naturalnych składników, z których słynie kuchnia słonecznej Italii.

Dojrzałe i soczyste pomidory, pachnące słońcem oliwki,  bazylia, pikantne papryczki chili oraz aromatyczne kapary to główni bohaterowie nowych sosów Łowicza wyprodukowanych według klasycznych  włoskich receptur.

Aromatyczne i pyszne potrawy Włochów zawojowały świat. Prawdziwa tajemnica tych dań tkwi w najwyższej jakości naturalnych składnikach. Nie ma prawdziwego spaghetti Basilico bez bazylii,  frywolnej Puttanesci bez aromatycznych kaparów i dojrzałych oliwek ani Arrabiaty bez pikantnych papryczek chili. A  sosy nie miałyby tak doskonałego smaku bez głównego bohatera – jędrnego i soczystego pomidora. Wszystkie te precyzyjnie wyselekcjonowane składniki znajdziemy w  sosach Łowicza, którego bazę stanowi wysoka zawartość  grubo przetartych pomidorów (aż do 175 gram na 100 gram produktu). Dla prawdziwych smakoszy nie ma kompromisów, a nowe  sosy Łowicza zapewniają prawdziwie włoski  smak podczas codziennych posiłków. Wystarczy je podgrzać i dodać do swojego ulubionego makaronu. Nic więcej nie trzeba robić, aby na stole zagościł iście włoski aromat!

W ofercie klasycznych włoskich sosów od Łowicza znajdziemy:
Sos Włoski Arrabbiata - pikantny sos pomidorowy z papryczką chili
Włoski sos z arabską duszą.  Nuta  pikantnej papryczki  chili zadowoli wielbicieli ostrzejszych smaków. Klasyczny sos włoski  Arrabbiata, oprócz soczystych  pomidorów i chili zawiera także czosnek. Idealny pomysł na kolację dla niej i dla niego. Wystarczy tylko ugotować makaron i podgrzać klasyczny sos włoski Arabiatta od Łowicza.

Sos włoski Puttanesca – pomidorowy sos z oliwkami i kaparami
Spaghetti ala Puttanesca to w dosłownym tłumaczeniu „makaron  kurtyzan”. Legenda głosi, iż te bardzo zajęte włoskie donny nie mając czasu, a chcąc przygotować coś świeżego i lekkiego stworzyły to proste i    jednocześnie wyrafinowane danie. W sosie włoskim Puttanesca od Łowicza znajdziemy wysoką zawartość pomidorów, dojrzałe czarne i zielone oliwki oraz aromatyczne kapary.

Sos włoski Basilico – pomidorowy sos z bazylią
Jeden z najsłynniejszych  klasycznych włoskich sosów z dużą zawartością soczystych pomidorów ( aż 175 gram na każde 100 gram produktu) oraz aromatyczną bazylią. Sos wystarczy podgrzać i dodać do swojego ulubionego makaronu. Idealnie pasuje do niego makaron spaghetti albo penne.

Klasyczne włoskie sosy Łowicza oferowane są w słoikach o pojemności 415 gram, łatwo je będzie odnaleźć na półce dzięki wyjątkowemu wzornictw etykiet.

Pojemność – 415 g
Rekomendowana cena na półce – 6 zł

Fot. Łowicz
IP



Facebook
 

COUNT:30