Nowe menu we wrocławskiej restauracji ALYKI

Opublikowano: 2018-05-04
Restauracja Alyki zaprasza na nowe menu.
Co miesiąc Szef Kuchni ALYKI zaprasza na nowe propozycje dań, inspirowane świeżymi, lokalnymi produktami, dostępnymi tylko przez krótką chwilę.

Wiosną w ALYKI królują kolorowe nowalijki i szparagi. Lato to czas soczystych owoców, orzeźwiających chłodników i zdrowych sałatek. Jesienią w menu sezonowym goszczą aromatyczne grzyby oraz przepyszna dynia w wielu odsłonach. Zimą natomiast zachęca się do degustacji rozgrzewających, aromatycznych i wzmacniających odporność dań, idealnych na mroźne dni.

W maju restauracja ALYKI zaprasza na następujące menu sezonowe:

PRZYSTAWKI

Tradycyjne podpłomyki  z dodatkami: ser pleśniowy kamiennogórski, orzechy włoskie, szczypiorek, makrela wędzona, jajko sadzone, pomidorki koktajlowe, bryndza, miód z pasieki smoleckiej, szpinak, słonecznik   

ZUPA

Tradycyjny rosół z kury z domowym makaronem

SAŁATKI

Sałatka z wątróbką drobiową confit w maśle ziołowym, sałąta dębowa, granat, grejpfrut, grzanki,

DANIA GŁÓWNE

Kotlet schabowy smażony na smalcu, młoda kapusta zasmażana, puree z koperkiem

Gulasz z dziczyzny podawany w kociołku z kaszą gryczaną

Pół pieczonej kaczki w soli himalajskiej, karmelizowane jabłko, dodatek skrobiowy do wyboru

Pęczotto z grasicą, kasza pęczak, warzywa korzeniowe

ip
fot. Alyki




Facebook
Reklama
 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat

COUNT:29