W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies.
Ukryj komunikat


Orzechowe trufle z kaszy jaglanej

Opublikowano: 2013-01-21
Przepis na orzechowe trufle z kaszy jaglanej.
Przepis wykorzystany w Dzień Dobry TVN.

Składniki:

  • 100 g kaszy jaglanej Kupiec
  • 50 g suszonych moreli
  • 50 g suszonych śliwek
  • 50 g rodzynek
  • 50 g płatków migdałowych
  • 50 g orzechów włoskich drobno posiekanych
  • 0,5 szklanki soku jabłkowego
  • 1 łyżka miodu
  • 1 szczypta soli
  • 100 g łuskanych pistacji


Sposób przygotowania:
Kaszę przepłukać wrzątkiem i zalać 2 szklankami wrzącej wody. Po 5 minutach dodać bakalie i gotować na niewielkim ogniu, aż kasza wchłonie całkowicie wodę. Wlać sok jabłkowy i gotować, aż zostanie całkowicie wchłonięty. Odstawić do ostygnięcia. Dodać miód i sól do smaku. Z ostygniętej masy formować kulki.

Fot. Kupiec
IP



Facebook
 

COUNT:30