W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies.
Ukryj komunikat


Paluchy francuskie z oliwkami

Opublikowano: 2015-01-14
Przepis na paluchy francuskie z oliwkami nadziewanymi firmy Bracia Urbanek.
Przepis na paluchy z ciasta francuskiego z oliwkami nadziewanymi Bracia Urbanek.

Składniki:

•    1 opakowanie ciasta francuskiego
•    ½ słoiczka nadziewanych oliwek Firma Bracia Urbanek
•    1 jajko
•    Sól, pieprz


Przygotowanie:

Oliwki odsączamy z zalewy i kroimy w cienkie krążki. Ciasto kroimy w prostokąty 20x1,5 cm. Każdy kawałek lekko skręcamy i dekorujemy talarkami oliwek, które lekko wciskamy w ciasto a następnie wszystkie paluchy smarujemy jajkiem rozbełtanym z odrobiną wody. Posypujemy solą i pieprzem. Pieczemy ok. 7-8 minut w temp 210 stopniach. Podajemy z warzywnymi dipami.

 

IP

Fot. Bracia Urbanek



Facebook
 

COUNT:32