W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies.
Ukryj komunikat


Pasta z awokado i pietruszką

Opublikowano: 2013-03-20
Przepis na pastę z awokado i pietruszką.
Awokado, mimo że jest dość tłustym owocem, to doskonale nadaje się do spożywania podczas diety mającej na celu redukcję tkanki tłuszczowej.

Doskonale smakuje w połączeniu z morską solą i czosnkiem, które wydobywają esencję smakową tego smakowitego owocu.

Składniki
:

  • jedno dojrzałe awokado
  • duży ząbek czosnku
  • sól morska i pieprz kolorowy
  • natka pietruszki
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • kilka kropel soku z cytryny lub z połowy limonki


Przygotowanie:

  1. Awokado należy dokładnie umyć pod bieżącą wodą, po czym przekroić w poziomie i wyjąć pestkę. Dużą łyżką wydrążyć miąższ do miseczki.
  2. Do miąższu dodać dokładnie rozdrobniony ząbek czosnku, posiekaną natkę pietruszki, oliwę i sok z cytryny lub limonki.
  3. Wszystko zmiksować blenderem na puszystą, gładką masę.
  4. Doprawić sporą szczyptą soli (najlepiej morskiej) i świeżo zmielonym przez młynek kolorowym pieprzem.
  5. Podawać na razowym chlebie, lub jako dip.


Smacznego!

Agnieszka Ziętek
(agnieszka.zietek@dlalejdis.pl)

Fot. Agnieszka Ziętek



Facebook
 

COUNT:30