W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies.
Ukryj komunikat


Pasztet z soczewicy

Opublikowano: 2012-04-05
przepis na pasztet z soczewicy
Ilość: dla 6 osób; Czas przygotowania: 1 godzina

Niezbędne składniki:

  • 200 g suchej czerwonej soczewicy
  • 4 marchewki
  • 1 cebula
  • 3 jaja
  • 4 łyżki oleju


Produkty KAMIS:

  • Sól morska ziołowa KAMIS Specialite
  • Pieprz młotkowany z kolendrą KAMIS Specialite
  • Ognista mieszanka przypraw KAMIS Specialite
  • Curry indyjskie KAMIS Specialite
  • 1 liść laurowy KAMIS Specialite


Soczewicę gotuj, aż rozpadnie się na miękką papkę. Marchewkę zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Cebulę drobno pokrój. Marchewkę i cebulę smaż na oleju na średnim ogniu około 10 minut. Następnie dopraw solą, pieprzem, ognistą mieszanką przypraw KAMIS Specialite i curry indyjskim KAMIS Speciliate. Smaż jeszcze chwilę, a następnie wymieszaj z odsączoną soczewicą i jajami. Masę przełóż do wyłożonej papierem do pieczenia, podłużnej formy. Piecz w piekarniku nagrzanym do 190 stopni około 45 mniut.



Facebook
 

COUNT:29