Każdego dnia szef kuchni ALYKI proponuje inne menu. W środę 5 stycznia rzadzą pomidory: zupa dnia to krem z pomidorów, danie dnia - risotto pomidorowe z kurczakiem, a danie szefa kuchni to schab nadziewany suszonymi pomidorami. W czwartek ALYKI proponuje kuchnię węgierską: kapuśniak na ostro z dużą iliscią boczku i kiełbasy, placki po węgiersku, sznycle z indyka w sosie z węgierską pastą paprykową z pieczonymi ziemniakami i grillowanymi warzywami. W piątek będzie lekkie menu czyli po skandynawsku : norweska zupa z dorsza, norweskie kotleciki rybne, czyli fiskekaker oraz łosoś sous-vide z kaszą bulgur i selerem naciowym.
Ceny lunchu: zupa dnia - 9 zł, danie dnia - 18 zł, danie szefa kuchni - 26 zł.
W ALYKI dania lunchowe serwuje się w godzinach od 12.00 do 17.00
ip
fot. Alyki