W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies.
Ukryj komunikat


Polędwiczka cielęca z nutą z herbaty na cytrusowym carpaccio

Opublikowano: 2011-03-21
Przepis na polędwiczkę cielęca z nutą z herbaty na cytrusowym carpaccio
Ilość dla dwóch osób

Składniki:
- 2 polędwiczki cielęce
- ½ pomarańczy
- ½ grapefruita
- 4 łyżki sera ricotta
- 2 łyżki masła
- 4 saszetki Irving Tea Cocktails Cytrusy z nutą Imbiru
- sól, pieprz czarny młotkowany

Polędwiczki cielęce, natrzeć dokładnie herbatą, oprószyć solą, pieprzem, odstawić na 12 godz. w chłodnie miejsce. Następnie podsmażyć na mocno rozgrzanej patelni i wstawić na 15 min do pieca w temp. 140 st. Owoce pokroić w cienkie plastry, podsmażyć delikatnie na maśle lub przyrządzić na grillu.



Facebook
 

COUNT:32