Składniki:
• 80 g świeżego jarmużu
• Sos sałatkowy Truskawka z chili Knorr
• 8 świeżych truskawek
• ¼ pęczka kopru włoskiego
• 4 szparagi białe
• 4 szparagi zielone
• 50 g sera halloumi
• migdały w płatkach do podania
• ząbek czosnku
• 3 łyżki octu balsamicznego
• łyżeczka miodu
• łyżeczka musztardy
• 6 łyżek oliwy z oliwek
Sposób przygotowania:
1. Jarmuż oczyść ze zgrubiałych łodyżek, truskawki pokrój na połówki. Koper pokrój w cienkie paski, a migdały upal na suchej rozgrzanej patelni.
2. Szparagi oczyść i obgotuj. Zamarynuj w oliwie i posiekanym czosnku, następnie zgrilluj. Potem pokrój je na mniejsze kawałki (2-3 centymetrowej długości).
3. Ser pokrój w plastry grubości 0,5 cm i również zgrilluj, następnie pokrój w nieduże trójkąty.
4. Przygotuj sos – zawartość opakowania sosu sałatkowego Knorr połącz z octem, musztardą i oliwą. Wymieszaj.
5. Liście jarmużu wyłóż na półmisek, na wierzchu ułóż kawałki kopru, truskawki, szparagi oraz grillowany ser. Całość polej przygotowanym sosem, posyp migdałami i podawaj.
ip
fot. Knorr