W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies.
Ukryj komunikat


Sałatka z truskawkami i grillowanymi szparagami

Opublikowano: 2017-05-01
Przepis na sałatkę z jarmużu, szparagów białych i zielonych, truskawek i sera halloumi.

Składniki:

•    80 g świeżego jarmużu
•    Sos sałatkowy Truskawka z chili Knorr
•    8 świeżych truskawek
•    ¼ pęczka kopru włoskiego
•    4 szparagi białe
•    4 szparagi zielone
•    50 g sera halloumi
•    migdały w płatkach do podania
•    ząbek czosnku
•    3 łyżki octu balsamicznego
•    łyżeczka miodu
•    łyżeczka musztardy
•    6 łyżek oliwy z oliwek

Sposób przygotowania:
1.    Jarmuż oczyść ze zgrubiałych łodyżek, truskawki pokrój na połówki. Koper pokrój w cienkie paski, a migdały upal na suchej rozgrzanej patelni.
2.    Szparagi oczyść i obgotuj. Zamarynuj w oliwie i posiekanym czosnku, następnie zgrilluj. Potem pokrój je na mniejsze kawałki (2-3 centymetrowej długości).
3.    Ser pokrój w plastry grubości 0,5 cm i również zgrilluj, następnie pokrój w nieduże trójkąty.
4.    Przygotuj sos – zawartość opakowania sosu sałatkowego Knorr połącz z octem, musztardą i oliwą. Wymieszaj.
5.    Liście jarmużu wyłóż na półmisek, na wierzchu ułóż kawałki kopru, truskawki, szparagi oraz grillowany ser. Całość polej przygotowanym sosem, posyp migdałami i podawaj.

ip

fot. Knorr






Facebook
Reklama
 

COUNT:31