W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies.
Ukryj komunikat


Śledzie rolmopsy w zalewie octowej

Opublikowano: 2013-02-12
Przepis na śledzie rolmopsy w zalewie octowej.
Czas przygotowania: 30 minut; Ilość porcji: 3-5

Składniki:

  • 6 śledzi świeżych (najlepsze będą wyfiletowane)
  • 150 ml octu
  • 1 por
  • 1 marchew
  • 1 cebula
  • Przyprawa uniwersalna Delikat Knorr
  • 1 słoik ogórków kiszonych lub konserwowych
  • szklanka białego wina
  • 1 pęczek koperku
  • 1 łyżka ziaren pieprzu
  • 4 ziarna jałowca
  • 1 gałązka tymianku
  • listek laurowy


Przygotowanie:

  1. Umyte śledzie natrzyj przyprawą Delikat. Jarzyny umyj, obierz i drobno pokrój.
  2. Wymieszaj ocet i wino, dodaj warzywa oraz przyprawy i zagotuj. Trzymaj na małym ogniu jeszcze 5 minut.
  3. Śledzie ułóż w naczyniu i zalej przygotowaną zaprawą. Dodaj posiekany koperek i pozostaw do ostudzenia.
  4. Przekrój ogórki wzdłuż i owiń nimi filety śledziowe. Zepnij wykałaczką.
  5. Tak przygotowane rolmopsy zanurz ponownie w zalewie i odstaw na kilka dni.


Fot. Knorr
IP



Facebook
 

COUNT:30