W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies.
Ukryj komunikat


Spring rolls z chrupiącymi warzywami

Opublikowano: 2013-05-27
Przepis na spring rolls z chrupiącymi warzywami.
Spring rolls z chrupiącymi warzywami podane z sosem sojowym ze świeżą kolendrą, imbirem i chilli.

Składniki dla 20 osób:

  • 10 arkuszy papieru ryżowego
  • 2 awokado
  • 3 pomidory bez skóry
  • 2 ogórki
  • 2 oczyszczone zielone papryki
  • 1 opakowanie mieszanki sałat Fit&Easy Family
  • 2 łyżki oleju sezamowego


Sos:

  • 100 ml sosu sojowego
  • 2 łyżki miodu pszczelego
  • 1 łyżka posiekanego, marynowanego imbiru
  • ½ łyżeczki drobno posiekanej papryczki chilli lub łyżeczka pasty sambal oelek
  • 1 mały pęczek posiekanej świeżej kolendry
  • Sok z 1 limonki
  • 2 łyżki prażonych ziaren sezamu
  • 100 g kiełków rzodkiewki


Sposób przygotowania:
Papier ryżowy namoczyć. Wszystkie warzywa pokroić w duże słupki i ułożyć razem z sałatami na papierze ryżowym. Całość skropić lekko olejem sezamowym i zawinąć formując rulon.
Wszystkie składniki sosu dokładnie zmiksować blenderem i doprawić do smaku wedle uznania.
Przed podaniem spring rolls’y pokroić na porcje, skropić przygotowanym wcześniej sosem, posypać prażonymi ziarnami sezamu i udekorować pozostałymi sałatami. 

Fot. Fit&Easy
IP



Facebook
 

COUNT:32