W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies.
Ukryj komunikat


Tartaletki z pomidorami lekko podsmażonymi

Opublikowano: 2013-02-11
Przepis na tartaletki z pomidorami lekko podsmażonymi.
Przepis Olgi Smile na bazie lekko podsmażonych pomidorów Pudliszki.

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 1 opakowanie pomidorów lekko podsmażonych Pudliszki
  • kilka oliwek
  • kilka pomidorków suszonych z oleju
  • ser żółty, najlepiej w typie parmezanu


Przygotowanie:

  1. Rozgrzewam piekarnik do 180 stopni.
  2. Z ciasta francuskiego wycinam kształty tartaletek. Przekładam na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Na tartaletkach układam po 2 łyżeczki pomidorów lekko podsmażonych Pudliszki, po kawałku oliwki i suszonego pomidora. Posypuję tartym serem i zapiekam w piekarniku przez około 15 minut. Wyjmuję i studzę na kratce.
  3. Tartaletki można podawać, jako przystawkę na ciepło i na zimno.


Do przygotowania przystawki, Olga wykorzystała Pomidory lekko podsmażone Pudliszki
Aromatyczne pomidory z dodatkiem podsmażonej cebulki i świeżego czosnku. Są przygotowane na bazie domowego przepisu, mają wyrazisty i intensywny pomidorowy smak. To idealny dodatek do makaronów, zapiekanek i pizzy, świetnie się też nadają do duszenia mięs.

Fot. Pudliszki
IP



Facebook
 

COUNT:30