Twaróg z ziołami

Opublikowano: 2020-08-20
Nowość: Twaróg z ziołami (suszone pomidory i bazylia) marki Czarnocin – z krainy mlekiem płynącej
Kiedy brakuje czasu albo możliwości (jak w tym roku), żeby wybrać się nad Morze Śródziemne, delektujmy się w domu smakami z tego regionu.

Nowy Twaróg z ziołami z Czarnocina da nam przedsmak wakacji, gwarantując jednocześnie solidną dawkę zdrowego białka i tłuszczu z najwyższej jakości sera. Tradycyjny, polski twaróg wzbogacono mieszanką suszonych pomidorów, bazylii, oregano i czosnku, tworząc nowy przysmak, który z pewnością zagości na dłużej na naszych stołach.

Nowy Twaróg z ziołami z Czarnocina jest wytwarzany tradycyjną, ręczną metodą ze świeżego, pasteryzowanego mleka. To połączenie swojskiego, polskiego twarogu ze smakiem i aromatem śródziemnomorskich ziół najwyższej jakości. Zawiera starannie wyselekcjonowaną mieszankę suszonych pomidorów, bazylii, oregano i nutkę czosnku, pozwalając rozkoszować się całą paletą doznań smakowych.

Struktura nowego Twarogu z ziołami pozwala go albo tradycyjnie pokroić, albo rozdrobnić czy pokruszyć. Wielbiciele rozsmarowywania farszu na naleśnikach mogą go wymieszać ze śmietanką albo jogurtem i używać w swój ulubiony sposób. Będzie świetnym składnikiem bazowym past twarogowych, farszu do pierogów czy ciasta. Wzbogaci smak sałatki albo surówki ze świeżych warzyw. Stać się może idealnym towarzyszem spotkań z przyjaciółmi, bo nadaje się do pokrojenia na deskę serów i leniwego smakowania.

Zawiera w swoim składzie tylko 1% soli.

Twarogi są najbardziej znaną i cenioną grupą produktów spod szyldu Czarnocina. Swoją wyjątkową delikatność i smak zawdzięczają specjalnie dobranym żywym kulturom bakterii, wykorzystaniu świeżego mleka odbieranego od lokalnych rolników i ręcznej produkcji. Na każdym etapie są pod ścisłą kontrolą serowarów. Cały cykl ich wytwarzania nawiązuje do metod stosowanych przez nasze babcie. Jedynie skala jest większa. Bezpośrednie zaangażowanie i nadzór człowieka nad każdym etapem produkcji sprawiają, że twarogi Czarnocin smakują wybornie.

Do czego?

  • Na kanapkę, do sałatki, do farszu i nadzienia naleśników czy pierogów. Do kruszenia i posypywania potraw.


Opakowanie: kostka ok. 300 g (cena za kilogram ok. 24,50 zł)

Fot. Milkpol S.A.
Informacja prasowa



Facebook
Reklama
 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat

COUNT:29