W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies.
Ukryj komunikat


Waniliowe muffiny bez glutenu

Opublikowano: 2013-06-18
Przepis na waniliowe muffiny bez glutenu.
Przepis na waniliowe muffiny (bez glutenu).

Składniki:

  • 2 szklanki mąki owsianej
  • 3/4 szklanki cukru
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 jajka
  • 1/2 szklanki oliwy extra virgin, np. Olivari
  • 3/4 szklanki mleka waniliowego ViveSoy
  • dodatkowo możemy wrzucić pokrojone truskawki, jabłka lub banany.


Przygotowanie:
Wszystkie składniki wrzucić do miski i wymieszać łyżką. Piekarnik nagrzać do temperatury 180 stopni. Do otworów na blasze do pieczenia muffinów powkładać papilotki i zalać ciastem do ¾ wysokości. Piec 15-20 minut.

Fot. Olivari
IP



Facebook
 

COUNT:29