Wielkanocne inspiracje w kuchni

Opublikowano: 2019-04-09
Kotlety jajeczne - przepis.
Jeśli poszukujemy odmiany i odejścia od corocznego menu, warto przygotować wielkanocne potrawy według przepisów ekspertów marki Sandra.

Poniższy przepis pozwoli wam szybko przyrządzić pyszne danie główne z jajkiem w roli głównej.

Kotlety jajeczne
Idealne zarówno na obiad, jak i śniadanie wielkanocne. Możemy podawać je z warzywami i puree ziemniaczanym lub z pieczywem.

Składniki:

  • Jajka ugotowane na twardo
  • Szczypiorek
  • Natka pietruszki
  • Płatki chili
  • Kukurydza marki Sandra
  • Surowe jajko (1 na 7 ugotowanych)
  • Bułka tarta
  • Olej do smażenia
  • Sól, pieprz

Przygotowanie:
Ugotowane jajka obieramy i rozdrabniamy za pomocą widelca. Dodajemy posiekany szczypiorek i natkę oraz kukurydzę z puszki. Wszystko razem mieszamy. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i płatkami chili. Dodajemy surowe jajko. Formujemy kotlety i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na oleju.

Fot. LEVANT Foods
Informacja prasowa



Facebook
Reklama
 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat

COUNT:15