Wielkanocny deser

Opublikowano: 2019-04-09
Pudding mango - przepis.
Przygotowanie wielkanocnych dań nie powinno zająć nam wiele czasu. W końcu święta powinniśmy spędzić z rodziną, a nie w kuchni.

Poniższy przepis pozwoli wam szybko przyrządzić pyszny deser z jajkiem w roli głównej.

Pudding mango
Szybki w przygotowaniu deser na bazie jaj. Krem możemy mieszać z dowolnymi owocami.

Składniki:

  • Mango w puszce marki Sandra
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • 2 żółtka
  • 200 ml śmietanki 30%

Przygotowanie:
Kilka plastrów mango blendujemy na jednolitą masę. Pozostałe składniki dokładnie mieszamy (tak, aby nie było grudek). Mus owocowy zagotowujemy i dodajemy do niego mieszankę jajeczną. Energicznie mieszamy. Podgrzewamy do momentu zgęstnienia. Masę przelewamy do pucharków i odstawiamy do ostygnięcia. Dekorujemy pokrojonym w kostkę mango.

Smacznego!

Fot. LEVANT Foods
Informacja prasowa



Facebook
Reklama
 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat

COUNT:29