W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies.
Ukryj komunikat


Wigilia firmowa

Opublikowano: 2011-11-22
Wigilia firmowa
Pracodawcy coraz chętniej organizują wigilię firmową w okresie przedświątecznym. Takie okazje sprzyjają integracji zespołu oraz ocieplają atmosferę w pracy.

Przyjęcia wigilijne w wielu firmach powoli stają się tradycją. To dzień, w którym wszyscy chętnie zasiadają razem przy stole, bez względu na atmosferę panującą w pracy. Nie chodzi tu zazwyczaj o pielęgnację świątecznych tradycji, lecz o poprawienie relacji panujących wewnątrz firmy. Ważne jednak, by takie spotkanie nie przybrało nudnej i zachowawczej formy. Warto zorientować się wcześniej, jaki rodzaj spotkania najbardziej odpowiada pracownikom.

Motywacja pracowników
Firmowa wigilia to idealna okazja na podziękowanie pracownikom za całoroczną pracę oraz na zmotywowanie ich do osiągania lepszych wyników. Wspólne spotkanie przy suto zastawionym stole doskonale wpływa na budowanie relacji między pracownikami, co z kolei może zwiększyć efektywność ich pracy. Warto zadbać o szczegóły, gdyż to one budują całą atmosferę. Ważna jest cała oprawa graficzna oraz tło muzyczne, wprowadzające gości w świąteczny nastrój. Często przy takich spotkaniach pracownicy otrzymują drobne podarunki, które dodatkowo poprawiają ich samopoczucie i umilają atmosferę. Jest wiele firm, które oferują niedrogie i ciekawe gadżety. Dobrze zaplanowana impreza przywiąże pracownika do firmy i wzbudzi w nim pozytywne uczucia. Jednak nic tak nie wpływa na poprawę nastroju, jak idealnie dobrane menu, w którym każdy znajdzie coś dla siebie. 

Przyjęcie w restauracji
Możemy zorganizować wigilię w miejscu pracy, jednak coraz bardziej popularne jest organizowanie takiego przyjęcia w restauracjach. Lokale rezerwowane są już nawet w połowie listopada. Jest to duże ułatwienie dla firm, bowiem nie muszą myśleć o przygotowywaniu sali czy układaniu wigilijnego menu. Jedną z restauracji, która ma w swojej ofercie szeroki wybór potraw świątecznych na takie okazje jest Alyki. Nawet najbardziej wymagające osoby znajdą coś dla siebie. Restauracja przygotowała cztery warianty menu, w których znajdziemy gorące i zimne potrawy. Nie brakuje tradycyjnych dań, takich jak barszcz czerwony, kapusta z grochem czy smażony karp. Dodatkowym atutem jest wzbogacenie kuchni polskiej potrawami z innych krajów europejskich. Znajdziemy zatem lekkie przekąski, a wśród nich rożki francuskie z nadzieniem grzybowym oraz różne słodkości, takie jak kutia czy sernik. Nie zabraknie także zimnych i ciepłych napojów, więc każdy znajdzie coś dla siebie i z pewnością nie wyjdzie z przyjęcia głodny.

MENU WIGILIJNE w Restauracji ALYKI

Wariant I – tradycyjny poczęstunek wigilijny -   59,00 zł netto za osobę.

Bufet gorący

  • Barszcz czerwony z uszkami
  • Pierogi z kapustą i grzybami

Zimny bufet

  • Mini galaretki z ryby
  • Sałatka jarzynowa tradycyjna
  • Jajka faszerowane kremem ziołowym
  • Mini ptysie faszerowane kremem pieczarkowym
  • Śledź w śmietanieŚledź po wiejsku
  • Ciasto świąteczneKompot z suszonych owoców
  • Pieczywo

Wariant II – tradycyjny poczęstunek wigilijny -   65,00 zł netto za osobę

Bufet gorący

  • Barszcz czerwony podawany z pasztecikiem z ciasta francuskiego nadziewanym grzybami i kapustą lub z uszkamiKapusta z grochem i grzybami lub pierogi z kapustą i grzybami
  • Smażony karp

Zimny bufet

  • Ryba po grecku
  • Śledzie po królewsku
  • Śledzie w śmietanie z jabłkiem i cebulą
  • Sałatka tradycyjna jarzynowa
  • Kompot z suszonych owoców
  • Ciasto świątecznePieczywo

Wariant III  – tradycyjny poczęstunek wigilijny -   69,00 zł netto

Bufet gorący

  • Barszcz czerwony podawany z pasztecikiem z ciasta francuskiego nadziewanym grzybami i kapustą lub z uszkami lub zupa grzybowa lub krem borowikowy z ciepłym pieczywem i masłem czonkowym
  • Kapusta z grochem i grzybami lub pierogi z kapustą i grzybami
  • Smażony karp w płatkach migdałów

Zimny bufet

  • Ryba po grecku
  • Śledzie w po wiejsku
  • Śledzie w śmietanie z jabłkiem i cebulą
  • Ptysie z nadzieniem pieczarkowym
  • Ptysie z nadzieniem z tuńczyka
  • Sałatka tradycyjna jarzynowa
  • Sałatka z pieczarek pikantna
  • Sałatka ziemniaczana
  • Kompot z suszonych owoców
  • Ciasto świątecznePieczywo

Wariant IV  – potrawy tradycyjnej kuchni polskiej, wzbogacone  ciekawymi daniami kuchni europejskiej -  98,00 zł netto 

Bufet gorący

  • Barszcz czerwony podawany z pasztecikiem z ciasta francuskiego nadziewanym grzybami i kapustą lub z uszkami lub zupa borowikowa z kluseczkami
  • Kapusta z grochem i grzybami lub pierogi z kapustą i grzybami
  • Filet z sandacza w sosie śmietanowym

Zimny bufet

  • Wachlarz mięs faszerowanych i wędlin: (karczek w ziołach, schab faszerowany, wędliny wiejskie )
  • Sos żurawinowy

Bukiet serów garnirowany orzechami z gruszkowym chutney

 

  • Śledź po wiejsku
  • Śledź po kaszubsku
  • Pieczarki faszerowane
  • Rożki francuskie serowo-szpinakowe
  • Rożki francuskie z nadzieniem grzybowym
  • Ptysie z nadzieniem ziołowym
  • Ptysie z nadzieniem z tuńczyka
  • Sałatka jarzynowa tradycyjna
  • Sałatka śledziowaSałatka z brokuła z sosem czosnkowym
  • Pieczywo bankietowe

Słodkości

 

  • SernikMakowiecPiernik z bakaliami
  • Kutia

Napoje

 

  • Kawa, śmietanka, cukier
  • Herbata, cytryna, cukier
  • Woda mineralna , soki

 

  • Alyki Nasza Restauracja

 



Facebook
 

COUNT:31