Wiosenne menu restauracji Alyki w Sky Tower

Opublikowano: 2016-04-02
Świeże warzywa i pierwsze nowalijki, kolorowe rzepy oraz zdrowe kiełki… to tylko niektóre składniki nowych propozycji w karcie sezonowej Restauracji ALYKI.

Na talerzach nie tylko smacznie, ale też zdrowoi kolorowo! Wśród nowych dań znaleźć można zarówno zdrowe i lekkie przekąski z wykorzystaniem wiosennych nowalijek, jak i niespotykane dania główne, których smak został starannie dopracowany przez Szefa Kuchni – Pawła Błaszczyka.

Na zaspokojenie mniejszego apetytu proponujemy chrupiące pałeczki warzywne z nowalijek, wytrawną tartę z łososiem, brokułami i serem feta, serwowaną na ciepło, a także delikatną zupę z pora, z dodatkiem rzodkwi peklowanej oraz zielonych kiełków. Amatorów sałatek zapraszamy na wiosenną propozycję z selerem naciowym, rzepą arbuzową i żółtym burakiem, której towarzyszy wyrazisty winegret z dodatkiem kiwi.

Wśród dań głównych goście ALYKI wybierać mogą spośród trzech, całkowicie nowych pozycji. Zapraszamy do degustacji delikatnego kurczaka, przygotowanego metodą sous-vide, któremu towarzyszy aromatyczny sos winno-szczypiorkowy czy też policzków cielęcych z wędzoną śliwką i kolendrą oraz wiosennymi warzywami. W nowym menu zagości także piotrosz - jedna z najbardziej cenionych ryb w Hiszpanii czy Portugalii. Białe mięso piotrosza to idealna propozycja dla osób dbających o zdrową dietę, gdyż zawiera mniej jak 1% tłuszczu. Filet z piotrosza pojawi się na talerzach na puree z fasolki szparagowej, z energetycznym granatem, orzeźwiającą pianką z grejpfruta i czerwonym ryżem. Czy to nie idealna propozycja na wiosnę?

Pełne menu wiosenne dostępne na www.alyki.pl.

* * *
Restauracja ALYKI, ul. Powstańców Śląskich 95, budynek Sky Tower. Restauracja posiada niezależne wejście od ulicy oraz ogródek letni. Rezerwacje pod nr tel. 607 458 558. Więcej na www.alyki.pl.

ip

fot. Alyki




Facebook
Reklama
 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat

COUNT:32