Wiosenny bulion z młodymi warzywami

Opublikowano: 2016-04-21
Przepis na wiosenną zupę z młodych warzyw.

Składniki:

•    Rosół z kury Knorr - 2 porcje
•    młoda marchew - 3 sztuki
•    młoda pietruszka - 1 sztuka
•    seler – 0,5 sztuki
•    łodyga selera naciowego - 1 sztuka
•    młody por - 1 sztuka
•    groszek cukrowy - 10 dag
•    młody groszek - 10 dag
•    zielona fasolka szparagowa - 10 dag
•    makaron - 15 dag
•    posiekana natka pietruszki
•    pieprz - 4 ziarna

Sposób przygotowania:

1.    Przygotuj gorący wywar z kostek Rosołu z kury Knorr - będzie bardzo aromatyczny.
2.    Obierz marchewkę oraz pietruszkę i pokrój w krążki. Dodaj do gotującego się bulionu.
3.    Oczyść pora, pokrój wzdłuż na cienkie paski i również dodaj do bulionu.
4.    Opłucz pozostałe warzywa, po czym dorzuć je do zupy.
5.    Gotuj je przez kilkanaście minut - do momentu, gdy staną się miękkie. Na koniec dopraw zupę pieprzem i podawaj z makaronem oraz drobno posiekaną natką pietruszki.

ip

fot. knorr



Facebook
Reklama
 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat

COUNT:15