Składniki:
• Rosół z kury Knorr - 2 porcje
• młoda marchew - 3 sztuki
• młoda pietruszka - 1 sztuka
• seler – 0,5 sztuki
• łodyga selera naciowego - 1 sztuka
• młody por - 1 sztuka
• groszek cukrowy - 10 dag
• młody groszek - 10 dag
• zielona fasolka szparagowa - 10 dag
• makaron - 15 dag
• posiekana natka pietruszki
• pieprz - 4 ziarna
Sposób przygotowania:
1. Przygotuj gorący wywar z kostek Rosołu z kury Knorr - będzie bardzo aromatyczny.
2. Obierz marchewkę oraz pietruszkę i pokrój w krążki. Dodaj do gotującego się bulionu.
3. Oczyść pora, pokrój wzdłuż na cienkie paski i również dodaj do bulionu.
4. Opłucz pozostałe warzywa, po czym dorzuć je do zupy.
5. Gotuj je przez kilkanaście minut - do momentu, gdy staną się miękkie. Na koniec dopraw zupę pieprzem i podawaj z makaronem oraz drobno posiekaną natką pietruszki.
ip
fot. knorr