Witamina C - idealna na przeziębienie

Opublikowano: 2017-10-02
Dopadło cię przeziębienie? Weź witaminę C!
Jesień niezmiennie kojarzy się większości z nas z okresem uporczywych przeziębień, których przecież nikt z nas nie lubi.

Czy istnieje zatem sposób, aby uchronić się przed chorobą i w pełni sił przejść przez ten niekorzystny dla nas czas?

W trosce o własne zdrowie, musimy pamiętać przede wszystkim o zachowaniu zdrowej diety, dzięki której nasz organizm otrzyma wszystkie potrzebne mu składniki odżywcze oraz witaminy, wpływające na naszą odporność. Jest to niezwykle istotne zwłaszcza w jesieni oraz zimie, kiedy nasz układ immunologiczny ciągle musi radzić sobie ze zwalczaniem wszelkich wirusów oraz bakterii atakujących nasz organizm. Osoby, dla których przeziębienie w tym niekorzystnym okresie to niechlubna tradycja, powinny również zastanowić się nad możliwością wsparcia swojego organizmu zwiększoną dawką witaminy C, która może pomóc podnieść naszą odporność.

Wybieraj wartościową witaminę C
Zwykłe przyjmowanie tabletki z witaminą C nie jest niestety wystarczające, aby odpowiednio zatroszczyć się o nasz układ odpornościowy. Najwięcej dobroczynnych właściwości witamina C ma w swojej niezmodyfikowanej postaci, a zatem powinniśmy ją przyjmować w najbardziej naturalnej formie. Obecnie istnieje sporo produktów, które wyróżniają się wysoką zawartością witaminy C.

Dzika róża
Gorąca herbata z pysznym syropem z dzikiej róży, to mikstura, którą podawały nam nasze babcie i jak się okazuje ten domowy sposób naprawdę działa. Dzika róża ma w sobie bowiem bardzo dużo witaminy C w jej najzdrowszej, bo naturalnej postaci. Wystarczy wspomnieć, że w owocu tym jest od 30 do 40 razy więcej tej witaminy, niż w owocach cytrusowych.  Dodatkową zaletą dzikiej róży są jej właściwości przeciwzapalne oraz przeciwalergiczne, a także to, że ochrania nasz organizm przed wolnymi rodnikami.

Acerola
Acerola jest zdecydowanie mniej znanym owocem w Polsce, ale warto się nim zainteresować, gdyż jego systematyczne spożywanie może wpłynąć na poprawę naszej ogólnej kondycji. 100 gramów aceroli zawiera w sobie 1600 mg kwasu askorbinowego, dlatego zdecydowanie warto skusić się na ten owoc w okresie jesienno-zimowym. Wspomoże on bowiem syntezę białych krwinek w naszym ciele oraz uelastyczni naczynia krwionośne.

Natka pietruszki
Natka pietruszki to jeden z podstawowych składników używanych w polskiej kuchni. Oprócz wyjątkowego smaku, zawiera ona w sobie jednak sporo kwasu askorbinowego. W 100 gramach natki pietruszki jest go aż 178 mg. Witamina C to jednak nie wszystko, gdyż ten zielony dodatek do zup, sałatek czy sosów, zawiera w sobie również mnóstwo żelaza oraz prowitaminę A.

Regularnie przyjmuj witaminę C!
Aby nasz organizm był silny i odporny w trudnym okresie jesienno-zimowym powinniśmy zadbać o regularne przyjmowanie witaminy C. Ważne jest jednak to, aby występowała ona w swojej naturalnej postaci. Właśnie dlatego warto wybierać suplementy takie jak DuoLife Vita C. Jego dzienna dawka, wynosząca 50 ml, zawiera w sobie 700 mg niezmodyfikowanej witaminy C, otrzymywanej z aceroli, dzikiej róży i jagód CamuCamu. Jedna dawka suplementu DuoLife Vita C, gwarantuje nam zatem pokrycie 100% zapotrzebowania naszego organizmu na kwas askorbinowy, który zapewni nam zdrowie i świetne samopoczucie.

Fot. Duolife
Informacja prasowa



Facebook
Reklama
 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat

COUNT:15