Pyszna randka w domowym zaciszu
Przyjęło się, że 14 lutego spotykamy się z bliskimi np. w kinie, kawiarni czy restauracji. Ale czy rzeczywiście trzeba wychodzić z domu, aby spędzić czas w wyjątkowy sposób? Marka Vegeta podpowiada, że nie i przybywa z pomysłem na idealną randkę w domowym zaciszu, czyli wspólne przygotowanie romantycznej kolacji! Walentynki to doskonała okazja, aby przenieść się do domowej kuchni, w której miłość i smak łączą się w jedno. W tym wyjątkowym dniu, można postawić na pielęgnowanie tradycji i ugotować ulubione danie albo wręcz przeciwnie – wspólnie odkrywać nowe smaki podczas kulinarnych eksperymentów.
W obu przypadkach idealnie sprawdzi się Vegeta Natur, czyli mieszanka przypraw, składająca się w 100% z naturalnych składników. Nie zawiera ona konserwantów, wzmacniaczy smaku ani glutaminianu sodu. Dzięki idealnej kompozycji ziół, przypraw i suszonych warzyw, a także dodatkowi soli z morza Adriatyckiego zapewnia wszystkim daniom pełny, wyrazisty smak.
Oprócz zabawy przy wspólnym gotowaniu, warto zadbać również o odpowiedni nastrój. W tym celu można na przykład przygotować składankę ulubionych piosenek lub niecodziennie udekorować wnętrze. Najważniejsze, aby spędzić ten czas po swojemu, tak jak lubicie najbardziej.
W przypadku braku pomysłu na walentynkowe menu jako źródło inspiracji polecamy e-book z przepisami Vegety, znajdujący się na stronie: www.vegeta.pl Można tam znaleźć m.in. przepis na pysznego łososia w miodowej glazurze, który idealnie sprawdzi się na walentynkową kolację, ze względu na pyszny smak i łatwe przygotowanie.
Łosoś́ w glazurze miodowej z sezamem
Składniki:
Przygotowanie:
Łososia pokrój na porcje około 5 cm. Przypraw solą, pieprzem, smaż do złotego koloru na patelni z olejem. W misce wymieszaj miód, sok z cytryny, sos sojowy, pokrojony czosnek i przyprawe Vegeta Natur. Mieszankę przelej na patelnię po łososiu i redukuj o 1/3 objętości. Dodaj rybę i oblej ją gotowym sosem. Na koniec posyp sezamem. Świetnym dodatkiem do łososia będzie gotowany ryż. Smacznego!
Wszystko smakuje lepiej z przyprawami Vegeta!
Fot. Podravka
Informacja prasowa